Vi gillar Hjälpmedelskatalogen!

Mats Fridh - Om Hjälpmedelskatalogen

Mats Fridh

Projektledare Hälso- och sjukvård på Innovationsplattformen i Västra Götalandsregionen, säger så här om Hjälpmedelskatalogen:

– Vi som hjälper till vid innovationer arbetar mycket med omvärldsbevakning. Många jobbar med liknande produkter i olika delar av landet, och vi behöver ju se om innovationen kanske redan finns. Det är lovvärt att det finns en samlingsplats som Hjälpmedelskatalogen. Att sprida för resten av Sverige och världen vad som finns utvecklat är viktigt.

H.C Products om Hjälpmedelskatalogen

H.C Products AB

Caroline (till höger i bild) är en av ägarna till företaget H.C Products AB och berättar om varför de är med i Hjälpmedelskatalogen:

– Att vara med i Hjälpmedelskatalogen ser vi som en stor möjlighet för oss att nå ut till personer och personal som vi inriktar oss till. Bra intiativ av Hjälpmedelskatalogen att samla oss vårdpersonal som brinner för att utveckla, på ett ställe.

– Vi utvecklar produkter som förenklar vardagen inom omsorgsarbetet. Ett exempel är Samaritan, som är ett förvaringssystem för skyddsmaterial. Den hjälper till att strukturera och kvalitetssäkra att all personal alltid har tillgång till rätt skyddsmaterial vid utförande av kroppsnära arbeten. Huvudsyftet är att all skyddsutrustning förvaras på ett ställe, därför minskas smittspridning och vårdrelaterade sjukdomar.

Kontakta oss

Vill du skriva några ord om Hjälpmedelskatalogen? Vill du också synas här? Kontakta oss på mail eller ring Dan Larsson (upphovsmannen till Hjälpmedelskatalogen) på 070-66 29 185.